- Snijd de uiteinden van de haricot verts en snijd daarna door de helft. Doe de haricot verts in een kom, overgiet met een liter gekookte water (eenvoudig en snel uit de waterkoker) en laat 10 minuten staan om te blancheren.
- Pel de ui, snijd door de helft en vervolgens in dunne, halve ringen. Was de paprika’s, verwijder de pitjes en zaadlijsten, en snijd het vruchtvlees in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een grill- of koekenpan en bak hierin de paprika’s rondom. Voeg de ui toe en roer tot deze glazig zijn. Haal de groente uit de pan en zet apart om een beetje af te koelen.
- Wrijf de vis in met wat olie en breng op smaak met peper en zout. Verhit de grill-of koekenpan opnieuw, en bak hierin de vis rondom bruin. Dit duurt ca. 5 minuten per kant. Haal daarna van het vuur en zet apart.
- Giet vervolgens de haricot verts af en meng met de sla, uien en paprika. Breek de vis in stukken en verdeel over de salade.
- Maak tot slot een dressing van het citroensap, 2 eetlepels olijfolie, een snuf peper en zout. Giet deze over de salade met gegrilde witvis en serveer deze lauw warm. Bestrooi eventueel met nog wat geroosterde pijnboompitjes.
Eet smakelijk! groetjes, Betty