Print

Recept: Salade met courgette en abrikozen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een recept voor een lekkere vegetarische salade met courgette en abrikozen te maken. Lekker fris, knapperig en ideaal voor een zomerse dag! Deze salade heeft tevens lekker wat pit door de radijsjes, tuinkers en rode ui erin. Ideaal als licht en zomers hoofdgerecht, maar ook prima als bijgerecht te serveren!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Salade recept

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de salade:

  • 1 courgette
  • 1 kleine, rode ui
  • 10 radijsjes
  • 2 kroppen little gem sla
  • Tuinkers (hoeveelheid naar eigen smaak)
  • 4 el. pijnboompitten
  • 15 gedroogde abrikozen

Ingrediënten voor de vinaigrette:

  • 70 ml. zonnebloemolie
  • 1 tl. witte wijnazijn
  • 1 tl. water
  • ½ tl. mosterd
  • Peper en zout

Instructions

  1. Was de courgette en snij in kleine blokjes. Snipper de rode ui heel fijn. De gedroogde abrikozen snij je in kleine stukken en de radijs in plakjes. Verwijder de stronken en buitenste, lelijke bladeren van de little gem sla en snij in grove repen. Knip of snij de blaadjes van de tuinkers. Tuinkers heeft nogal een sterke smaak, dus bepaal de hoeveelheid vooral naar eigen smaak.
  2. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de pitten niet aanbranden. Zodra de pijnboompitten lichtbruin zijn gekleurd, haal je ze van het vuur en laat je ze afkoelen.
  3. Vervolgens kun je de vinaigrette gaan maken. Meng in een kommetje de mosterd met de witte wijnazijn en het water. Giet vervolgens langzaamaan de zonnebloemolie erbij en roer tegelijkertijd met een lepeltje of minigarde totdat de olie volledig is toegevoegd. Proef en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe.
  4. Meng de salade met de afgekoelde, geroosterde pijnboompitten en de vinaigrette erdoorheen geschept.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda