Print

Recept: Salade boerenkool, bataat en feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer Meatless Monday en voor vandaag heb ik deze winterse salade met boerenkool, bataat, feta en granaatappelpitjes gemaakt. Voor het geval je niet weet wat bataat is, dat is een ander woord voor zoete aardappel en dat geeft een heerlijke vezelrijke vulling voor deze maaltijdsalade.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram boerenkool
  • 300 gram bataat
  • 200 gram kikkererwten (uit blik of stazak)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl. gedroogde peterselie
  • 150 gram (vegan) feta
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 30 gram pecannootjes (ongebrand, ongezouten)
  • 4 el. extra vierge olijfolie
  • 3 el. balsamico-azijn
  • Olie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Boen de schil van de bataten en snij in blokjes van max. 2 bij 2 cm. Schil de teentjes knoflook en pers ze alvast uit. Hak of breek de pecannootjes fijner. Verkruimel de feta. 
  2. Verwarm de bakolie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes bataat en boerenkool toe. Schep goed om en bak voor ongeveer 10 minuten. Roer tussendoor door. Voeg vervolgens de kikkererwten, knoflook en pecannootjes toe en bak het geheel nog eens 5 minuten.
  3. Schep de granaatappelpitjes, feta en peterselie alvast in een ruime serveerkom. Na de baktijd voeg je ook de warme groenten toe. Giet de extra vierge olijfolie en balsamico-azijn erbij. Schep de salade goed door en proef. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe.    

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda