Print

Recept: Romige gnocchisoep met champignons en paksoi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday maakte ik deze heerlijke, romige gnocchisoep met champignons en paksoi, op basis van kokosmelk. Een vegetarische – of zelfs vegan – maaltijdsoep vol met groenten, lekker verwarmend nu de dagen weer korter en kouder worden. 

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gram gnocchi
  • 200 gram champignons
  • 1 paksoi
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 blokje groentebouillon (voor 0,5 liter bouillon)
  • 50 gram (plantaardige) roomboter ongezouten
  • 1,5 el. bloem
  • 400 ml. kokosmelk
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de ui en snij in dunne, halve ringen. Borstel of was de champignons schoon, verwijder de onderkant van de pootjes en snij in plakken. Pers de knoflook alvast uit. Van de paksoi snij je zowel de stengels als het blad in reepjes. Rits de blaadjes van de tijm alvast van de takjes.
  2. Verwarm de boter in een ruime pan op de laag vuur. Voeg de uien en champignons toe en laat voor minimaal 15 minuten zachtjes garen. Roer tussendoor goed door. Vervolgens voeg je de gnocchi, paksoi en knoflook toe en verwarm dit kort mee.
  3. Los ondertussen het bouillonblokje op in 350 ml. gekookt water. Klop in een kom de bloem door de kokosmelk. Giet vervolgens de bouillon en kokosmelk in de pan. Schep goed door en breng aan de kook. Laat voor 7 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Roer vervolgens de tijm door de soep en flink wat peper. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout toe. Klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda