Print

Recept: Zilte soep met lamsoor en ijskruid

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je ooit van zilte groenten gehoord? Deze zilte soep maakte ik namelijk met lamsoor en ijskruid afkomstig van Texel! Het eiland waar zilte groenten gekweekt worden en die moet je absoluut eens geproefd hebben.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Soep
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 4 stengels bosui,
  • 100 gram lamsoor,
  • 100 gram ijskruid,
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm,
  • 1/2 liter groente bouillon,
  • 2 eetlepels hennepzaad,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

Extra: Staafmixer.

Instructions

  1. Verwijder het harige uiteinde van de bosui, spoel af onder de kraan en snijd de bosui in dunne ringen. Spoel de lamsoor en ijskruid ook af onder de kraan en laat goed uitlekken. Hak vervolgens grof.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een (kleine) pan en bak hierin de bosui gedurende 1 minuut. Voeg de lamsoor, ijskruid en tijm toe en roerbak mee gedurende 1 minuut.
  3. Schenk de hete groente boulion in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat vervolgens gedurende 5 minuten doorkoken.
  4. Draai het vuur uit, voeg de hennepzaad toe en pureer de zilte soep met behulp van een staafmixer. Breng eventueel nog op smaak met peper en (weinig) zout.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty