Print

Recept: Pitabroodjes met ei en spek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De zomervakantie in Betty’s Kitchen is bijna ten einde, maar dat neemt niet weg dat ik de afgelopen twee weken steeds opstond met een goed idee. Zo ook deze pita broodjes met ei en spek.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: Lunch

Ingredients

Scale

  • 5 grote afbak (spelt) pita broodjes
  • 150 gr magere spekreepjes
  • 5 eieren
  • 75 gr rucola sla
  • 10 plakjes kaas, (met de kaasschaaf)
  • 1 el gehakte bieslook, (of 1 tl gedroogde variant)
  • 125 ml zure room
  • peper & zout
  • olijfolie om in te bakken

Instructions

  1. Verwarm de oven voor de (spelt) pitabroodjes. Hou hiervoor de temperatuur en baktijd aan volgens de verpakking.
  2. In de tussentijd verhit je een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de spekjes aan. Ze hoeven niet helemaal krokant te worden. Breek de eitjes, een voor een, in de koekenpan en roerbak deze met de spekjes door elkaar. Breng vervolgens op smaak met weinig zout en een flinke snuf peper en roer tevens de bieslook er door heen. Zet het vuur uit en dek desnoods even af met een grote deksel, totdat de pitabroodjes afgebakken zijn.
  3. Snijd de pitabroodjes overlangs doormidden en beleg elk broodje met 2 plakjes kaas. Verdeel de rucola over de pitabroodjes en stop ze vervolgens vol met het roerei.
  4. Serveer de pitabroodjes met ei en spek en geef er een lik zure room bij. En uiteraard direct oppeuzelen!

Eet smakelijk!