Print

Recept: Groene smoothie met andijvie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Maak er een gezonde gewoonte van: ontbijten met een groente smoothie! Je zit er dus ook lange tijd vol van, en gecombineerd met fruit haal je zo het meest optimale uit je (werk)dag. Deze gezonde groene smoothie met andijvie, appel, peer en kaneel is op en top Hollands en winters.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 glas 1x
  • Category: Smoothies
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 200 gram verse andijvie
  • 0.25 tl kaneel
  • 250 ml cranberrysap (of 12 glazen water)

Extra: blender, of hoge kan en een staafmixer

Instructions

  1. Was zowel de appel als de peer,  verwijder de steel + klokhuis. Je kunt de appel en peer ook eventueel schillen, maar dat is niet nodig.
  2. Spoel de andijvie bladeren goed uit, onder de lopende kraan en laat uitlekken.
  3. Stop alle ingredienten in de blender of in een hoge kan en pureer tot een smoothie. Breng eventueel op smaak met een paar druppeltjes stevia.

Drink deze groene smoothie met andijvie  rustig op, of bewaar eventueel in de koelkast. (Max. 1 dag)

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty