Print

Recept: Gepofte knoflooksoep met Beluga linzen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Je zult er misschien niet zo een, twee, drie aan denken, maar een soep gemaakt van knoflook is echt verrukkelijk en gezond! Door de knoflook van tevoren te poffen in de oven komt er zoveel meer smaak vrij en dat vormt echt de basis van deze vegetarische bouillon. Serveer de gepofte knoflooksoep met beluga linzen voor een volwaardige maaltijd.

Ingredients

Scale
  • 2 bollen knoflook
  • scheutje olijfolie.
  • 1 kleine ui
  • 1 rode paprika
  • 100 gram champignons
  • 100 gram winterwortel
  • 80 gram Beluga linzen *, gedroogd
  • 1 liter (kippen)bouillon,
  • 2 takjes verse tijm,
  • zout en peper,
  • ¼ theelepel Chili flakes (optioneel)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Scheur twee vierkante stukjes aluminium folie af. Snijd het bovenste topje eraf, giet de olie er op en verpak de bol knoflook in het stukje aluminiumfolie. (zie ook hier de volledig uitgeschreven bereiding van knoflook poffen). Plaats de knoflook pakketjes op een bakplaat in de oven en rooster gedurende 40 minuten.
  2. Ondertussen snijd je de groenten voor de soep vast voor: Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Boen de champignons schoon en snijd in plakjes. Schrap de wortel, snijd overlangs door en vervolgens in plakjes. Ris de tijm van de takjes en zet apart.
  3. Haal de gepofte knoflook uit de oven, pak ze uit en laat een beetje afkoelen. Druk de zachte knoflooktenen uit hun velletjes en prak fijn met een vork in een kommetje. Je hebt nu ongeveer twee eetlepels gepofte knoflookpuree die heerlijk zoet van smaak is. De overgebleven velletjes gooi je weg.
  4. Verwarm een soeppan op het vuur, smelt hierin de boter en bak de ui en paprika aan gedurende 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak mee gedurende 2 minuten.
  5. Voeg de knoflookpuree toe, bak kort aan en blus vervolgens af met de (kippen)bouillon. Voeg ten slotte de wortel, linzen en tijm toe, breng aan de kook en laat 20 minuten lang zachtjes doorkoken. (Totdat de linzen gaar zijn). Breng de soep op smaak met zout, peper en eventuele chiliflakes

Eet smakelijk!

Notes

*Tip: Je kunt de beluga linzen ook vervangen door De Puy Linzen of gewone bruine linzen, de soep wordt dan tevens romiger van smaak.