Print

Recept: Chili Sin Carne met tofu en ijsbergsla

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Tex Mex keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 200 gr tofu blokjes (a la minute)
  • 400 gr Mexicaanse roerbak groenten mix (bijv. prei, ui, rode paprika, mais etc)
  • 1 flinke teen knoflook, fijngehakt
  • 1 el tomatenpuree (uit een blikje)
  • 1 tl paprikapoeder *
  • ½ theelepel gemalen komijn *
  • ½ tl gedroogde tijm *
  • ¼ tl cayenne peper *
  • 100 gr ijsbergsla,
  • 125 gr creme fraiche,
  • peper & zout
  • olijfolie
  • verse bieslook

( * of vervang deze ingrediënten door 1 eetlepel burrito/taco kruiden)

Extra:

  • wok of ruime hapjespan.

Instructions

  1. Verhit de een beetje olie in een wok en bak hierin de tofublokjes aan, gedurende 2 minuten.
  2. Voeg vervolgens de mexicaanse roerbakmix en knoflook toe en bak mee gedurende 2-3 minuten, zodat de groente zacht worden.
  3. Ondertussen maak je een mexicaanse kruidenmix door de paprikapoeder, komijn, tijm en cayenepeper te mengen in een klein kommetje. Voeg toe aan het groente mengsel en bak 1 minuut mee.
  4. Giet de tomatenpuree erbij en roer goed door gedurende 1 minuut. Voeg tot slot slechts 1 eetlepel creme fraiche toe en roer deze goed los in de wok. Je krijgt hierdoor een smeuige tomatensaus die zo heerlijk smaakt in deze Chili sin carne. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de ijsbergsla als een bedje over de borden en schep hier de chili sin carne op. Garneer met de overgebleven creme fraiche en garneer met vers gesneden bieslook.

Eet smakelijk!