Print

Recept: Raw notenrepen met peer

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 4 hours 15 minutes
  • Yield: 12 repen 1x
  • Category: Tussendoortjes

Ingredients

Scale
  • 150 gram notenpasta of pindakaas (met zo min mogelijk toevoegingen)
  • 75 gram havermout
  • 3 el. kokosolie
  • 75 gram pitloze dadels
  • 2 el. cacao nibs (of stukjes pure chocola)
  • 1 peer
  • 50 gram ongebrande en ongezouten noten (bijvoorbeeld pistachenoten, amandelen, pecannoten, paranoten of hazelnoten)
  • 2 el. agave siroop of maple syrup
  • Snuf zout 

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Eventueel: koekvorm

Instructions

  1. Vul een kommetje met warm water. Halveer de dadels en wel ze in het water.
  2. Breek of vermaal de noten en stop ze in een kom. Schil de peer en snij deze heel fijn en voeg toe. Schep ook de notenpasta, cacao nibs, kokosolie, havermout, agave siroop en een snuf zout erdoorheen.
  3. Giet de dadels af en knijp ze licht uit. Snij de dadels fijn en vermeng met alle ingrediënten in de kom.
  4. Bedek een bord of plaat met een stuk bakpapier en schep het ‘deeg’ hierop. Duw het in een vierkante plak als je er uiteindelijk repen van wilt maken.  Druk de bovenkant licht aan met de bolle kant van je lepel zodat het overal gelijk is.
  5. Zet het bord voor minimaal 4 uur in de koelkast. Voor het serveren snij je de plak in repen of druk er met een koekvorm vormpjes uit. Serveer de notenrepen direct.

Geniet ervan.

Liefs, Nanda 

Notes

Bewaartip: je kunt deze notenrepen prima een paar dagen goed afgesloten in de koelkast bewaren. Een lekker gezond tussendoortje waar je je niet al te schuldig over hoeft te voelen. En ook makkelijk om mee te nemen naar je werk!