Print

Recept: Quesadillas met chorizo

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Mexicaanse keuken staat voor pure comfortfood en ik heb dan nog een overheerlijk quesadilla recept voor jullie. Dit is toch wel de absolute favoriet want deze quesadillas met chorizo en jalapeno zijn namelijk lekker pittig van smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 8-12 stuks 1x
  • Category: borrel
  • Method: bakken
  • Cuisine: Tex Mex keuken

Ingredients

Scale
  •  Klein potje Jalapeño pepers
  • handje groene olijven (zonder pit)
  • 24 plakjes chorizo (ca 125 gram)
  • 4 kleine tortillawraps
  • 150 gram geraspte kaas

Extra:

  • koekenpan

Instructions

  1. Giet de Jalapeño pepers en olijven af, en hak in stukjes.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bevochtig de tortilla pannenkoek aan één kant, en leg deze kant in de koekenpan. Leg hier op één helft: 6 plakjes chorizo trapsgewijs.
  3. Verdeel hier vervolgens  1/4 van de Jalapeño pepers en olijven overheen. Dek af met de geraspte kaas en vouw de lege helft over de belegde zijde heen. (Je vouwt nu als het ware de tortilla dicht).
  4. Druk de bovenkant van de quesadillas goed aan (het beste is met een spatel). Bak de quesadillas met chorizo gedurende 1 minuut aan deze zijde.
  5. Draai de quesadilla om en bak deze ook aan de andere zijde. Snijd met een pizzaroller de quesadilla met chorizo in 2-3 punten en verdeel deze over een bord. Bak de overige 3 quesadillas op dezelfde wijze.

Buen Provecho!  (Eet smakelijk)