Print

Recept: Poffertjes met banaan

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Begin de dag met een voedzaam ontbijt! Deze glutenvrije poffertjes met banaan zijn een ware traktatie. Je maakt eenvoudig beslag voor poffertjes met banaan en kunt zo de melk, suiker en een deel van de bloem achterwege laten! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 3-4 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 bananen,
  • snufje zout,
  • 4 eieren,
  • 4 eetlepels (glutenvrije) bloem, (zoals boekweit- of quinoameel,)
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • snufje kaneel,
  • roomboter of kokosolie voor het bakken.

Instructions

  1. Gebruik een blender, foodprocessor of staafmixer om het beslag te maken.
  2. Pel de bananen en pureer deze met het zout en de eieren glad. Voeg de bloem, bakpoeder en kaneel toe en mix tot een egaal beslag. Laat minstens 10 minuten rusten. 
  3. Ondertussen kun je de poffertjes plaat vast voorverwarmen. Zet het vuur niet te hoog want dan heb je kans dat de poffertjes zullen verbranden. Kwast daarna de plaat goed in met boter of kokosolie.
  4. Giet of lepel beetjes poffertjes beslag in de holtes. Zorg dat ze niet overvol gevuld zijn want ze ‘poffen’ nog een beetje op. Er zullen bubbeltjes verschijnen en zodra de bovenkant gestold is draai je de bananen poffertjes om. Dit gaat het beste met behulp van (twee) vork(en).
  5. Serveer de poffertjes met banaan, eventueel wat stroop, poedersuiker of lekker met nog meer fruit. Uiteraard direct opeten!

Groetjes, Betty