Print

Recept: Plaattaart met asperges, tomaat en ricotta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze vegetarische plaattaart valt onder de makkelijke maaltijd voor doordeweeks! Beleg kant en klaar bladerdeeg met ricotta, groene asperges en tomaten en je zet in een handomdraai een verrukkelijke maaltijd op tafel.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 24 groene aspergetips
  • 6 blaadjes bladerdeeg of een bladerdeegrol
  • 6 mediumgrote tomaten
  • 50 gram zwarte olijven (ontpit)
  • Een hand rucola
  • Een hand alfalfa
  • 200 gram ricotta
  • 75 gram geraspte harde geitenkaas
  • 1 ½ el groene pesto
  • Verse peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Leg het ovenrooster op je werkblad en rol hier alvast een stuk bakpapier op uit. Indien je bladerdeeg uit de vriezer gebruikt, laat het dan ontdooien.
  2. Snij de tomaten en olijven in dunne plakjes. Schep in een kom de ricotta om met de pesto en wat verse peper.
  3. Leg de blaadjes bladerdeeg in een rechthoek trapsgewijs op het bakpapier. Zorg ervoor dat de binnenranden elkaar iets overlappen en druk aan met een vork. Prik met de vork ook wat gaatjes in de bodem.
  4. Verdeel het mengel van de ricotta met de pesto over de bodem. Vervolgens verdeel je ook de olijf, aspergetips en plakjes tomaat eroverheen. Strooi als laatste ook de geraspte geitenkaas eroverheen.
  5. Plaats de plaattaart met asperges, tomaat en ricotta voor 25 minuten in het midden van de oven. Hou de groenten goed in de gaten, als het te hard gaat, plaats het ovenrooster dan iets lager in de oven.
  6. Laat de plaattaart met asperges na de oventijd licht afkoelen. Serveer met de rucola, alfalfa en eventueel nog wat extra peper eroverheen vermalen.

Geniet ervan!

Groeten, Nanda

Liefs, Nanda

Notes

Wil je een minder vette kaassoort gebruiken in dit recept? Vervang de ricotta dan door cottage cheese of huttekase