Print

Recept: Pizza met Nutella en aardbeien

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Chocolade op een pizza? Ja dat kan zeker! Met een knapperige pizza bodem en rijk belegd met Nutella top je deze pizza nog af met verse aardbeien en gehakte hazelnoten. Dat is een pizza dolci op zijn best!

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 1 pizza 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de pizza bodem:

  • half zakje gedroogde gist (ca. 3-4 gram),
  • 200 gram (patent)bloem, of een mix van 150 gram bloem en  50 gram (fijne) griesmeel,
  • halve theelepel zout
  • 125 ml lauwwarm water,
  • 1 eetlepel olijfolie.

Topping:

  • 50 gram Nutella
  • 50 gram aardbeien, gehalveerd
  • 1 eetlepel hazelnoten, grof gehakt,
  • eventueel een paar muntblaadjes, fijngehakt
  • poedersuiker

Instructions

  1. Ga als eerste aan de slag met het maken van het pizzadeeg. Houdt rekening met de tijd voor het rijzen van het deeg. Verwarm vervolgens de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) Je kunt tegenwoordig ook prima groente pizzabodems kopen in de winkel. Deze hoeft dus alleen nog afgebakken te worden. Bak de pizzabodem mooi goudbruin af in de oven gedurende 10-15 minuten.
  2. Haal de warme pizza uit de oven en besmeer deze direct met de Nutella. De hazelnootpasta zal dan een beetje gaan smelten en beter uitsmeren.
  3. Top de pizza af met de gehalveerde aardbeien en gehakte walnoten. Bestrooi tot slot met de munt en eventueel een beetje poedersuiker. Snijd in punten en serveer direct!

Eet smakelijk!