- Snijd de kippendijen in vieren, plaats in een kom. Roer in een kommetje de maizena los met eenzelfde hoeveelheid koud water. Roer goed door om klontjes te verwijderen en voeg dan samen met de sesamolie toe aan de kippendijen. Schep goed om en verdeel dit over de bodem van de slowcooker. Verdeel vervolgens de uien en knoflook hier overheen.
- Meng in een separate kom de pindakaas, ketjap, rijstazijn, sojasaus (of tamari), kokosmelk en kippenbouillon en sambal door elkaar. Roer goed los, gebruik desnoods een garde en schenk de saus over de kip in de slowcooker. Doe de deksel op de slowcooker, zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 5 uren.
- Na de bereidingstijd voeg je het sap van de limoen toe en roer zachtjes door met een houten pollepep. Serveer de pinda kip met seroendeng en de bosuitjes er overheen gestrooid.
Eet smakelijk ! Groetjes, Betty