Print

Recept: Pinda kip uit de slowcooker

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Ben jij ook fan van een lekker stukje kip met pindakaas? Maak dan eens dit recept voor pinda kip uit de slowcooker. Met een kleine voorbereiding laat je de kippendijen uren smoren in de slowcooker. Deze pindakip serveer je natuurlijk met sperzieboontjes, rijst en een gekookt eitje.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 5 uur
  • Total Time: 5 uren en 10 minuten
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met kip
  • Cuisine: Indonesische keuken

Ingredients

Scale
  • 8 kippendijen
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels (sesam) olie
  • 2 uien, gesnipperd.
  • 2 eetlepels fijngesneden knoflook (46 teentjes),
  • 300 gram pindakaas
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels rijst azijn
  • 2 eetlepels tamari (GV sojasaus)
  • 200 ml kokosmelk
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 eetlepel sambal (brandal)
  • sap van 1 limoen,
  • Seroendeng
  • 12 bosuitjes in plakjes.

Instructions

  1. Snijd de kippendijen in vieren, plaats in een kom. Roer in een kommetje de maizena los met eenzelfde hoeveelheid koud water. Roer goed door om klontjes te verwijderen en voeg dan samen met de sesamolie toe aan de kippendijen. Schep goed om en verdeel dit over de bodem van de slowcooker. Verdeel vervolgens de uien en knoflook hier overheen.
  2. Meng in een separate kom de pindakaas, ketjap, rijstazijn, sojasaus (of tamari), kokosmelk en kippenbouillon en sambal door elkaar. Roer goed los, gebruik desnoods een garde en schenk de saus over de kip in de slowcooker. Doe de deksel op de slowcooker,  zet de cooker in de lage stand en zet de timer op 5 uren.
  3. Na de bereidingstijd voeg je het sap van de limoen toe en roer zachtjes door met een houten pollepep. Serveer de pinda kip met seroendeng en de bosuitjes er overheen gestrooid.

Eet smakelijk ! Groetjes, Betty