Print

Recept: Philly Cheese Steak Sandwich

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Philly Cheese Steak komt oorspronkelijk uit de Amerikaanse stad Philadelphia en is inmiddels een zeer populair fastfood gerecht over heel de wereld! De ‘footlong’ zachte broodjes beleg je met gebakken stukken biefstuk (Steak) en gesmolten kaas. Na een hap ben je dan ook meteen verkocht!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 50 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 400450 gram ‘Beef Steak‘ *
  • 2 uien,
  • 1 rode paprika
  • 4 grote ‘footlong‘ pistolets
  • 4 grote plakken (cheddar) kaas
  • roomboter en/of olijfolie

(* Met de ‘beef steak‘ bedoel ik een mals stuk vlees zoals: entrecote, ossehaas, rib-eye of zelfs sukadelap)

Kruidenmix:

  • 1 tl paprika poeder
  • 0,5 tl knoflook poeder
  • 0,5 tl gedroogde tijm
  • 0,25 tl zout
  • 0.25 tl cayenne peper of chilipoeder

Instructions

  1. Dep de biefstukken droog met een keukenpapier, plaats op een bord, dek af met folie en plaats voor 30 minuten in de vriezer.
  2. Ondertussen pel je de ui, snijd door de helft en vervolgens in halve ringen. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle repen. Verhit wat olijfolie in een ruime koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak hierin de uien en paprika zacht gedurende 5-6 minuten. Schep daarna uit de pan en zet apart.
  3. Check de bereidingstijd en temperatuur voor de pistolets. Meestal dien je deze namelijk nog even af te bakken of op te warmen in de oven. Tip van Betty: Snijd ze vast in de lengte een beetje doormidden maar niet helemaal. Vouw ze een beetje open en leg op hun rug op de bakplaat zodat de binnenste  ‘snijvlakken’ ook wat krokant bakken. Laat na het bakken de oven ‘aan’ staan op 220 graden (195 hete lucht), maar haal de pistolets er uit.
  4. Haal de biefstuk uit de vriezer en snijd direct in dunne plakken. Let op dat je het mes haaks op de ‘draad’ zet. Verwarm wederom de koekenpan of hapjespan. Voeg ditmaal ook een beetje extra boter toe en bak de ‘steak’ plakjes gedurende 2 minuten op medium vuur aan.
  5. Voeg daarna de kruidenmix toe, tezamen met de reeds gebakken ui en paprika en verwarm het geheel nog een extra minuut door.
  6. Beleg de broodjes met de steaks, ui en paprika. Verdeel vervolgens de kaas er overheen en druk zachtjes dicht. Plaats de Philly Cheese Steak sandwiches in de oven totdat de kaas gesmolten is. Serveer direct

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Variatietip!  Voor een supersnelle en eenvoudige variant van de Philly Cheese Steak: gebruik 300 gram rosbief vleeswaren! Je kunt stap 1 dan helemaal overslaan en bak bij stap 4 dus de rosbief aan in de pan.