Print

Recept: Pepernoten Tiramisu (zonder alcohol)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is alweer bijna Sinterklaas en dat vieren we natuurlijk met heel veel pepernoten en kruidnoten. En deze super eenvoudige pepernoten tiramisu is er zeker eentje om nu gauw te maken met een paar standaard ingredienten uit je koelkast.

Ingredients

Scale

  • 120 ml versgezette (decaf) espresso (dat is 23 kopjes)
  • 1 eetlepel honing,
  • 100 gram mascarpone,
  • 20 gram suiker,
  • 100 gram vanillevla,
  • 100 gram kwark,
  • 150 gram (kleine) pepernoten (eigenlijk kruidnoten dus).
  • stukje pure chocolade of cacao.

Extra:

  • koffiemachine,
  • handmixer,
  • garde,
  • rasp,
  • 4 glazen schaaltjes/glazen.

Instructions

  1. Zet verse espresso en meet af tot je de juiste hoeveelheid hebt. Roer hier direct de honing doorheen om op te lossen en zet apart om af te koelen.
  2. Klop vervolgens de  mascarpone en suiker door elkaar met de handmixer. De kaas zal dan zachter worden. Schep hier de kwark en vla bij en gebruik een garde om eventuele klontjes er uit te slaan. Roer net zo lang door tot je een egaal mengsel hebt. Zet eventueel in de koelkast tot verder gebruik.
  3. Zodra de koffie is afgekoeld dompel je hier een flinke hand kruidnoten in. Gebruik een (eetlepel) om deze er weer uit te halen en verdeel over de schaaltjes/glazen. Ga zo door tot je de helft van de pepernoten hebt gebruikt. Lepel vervolgens de helft van het mascarpone mengsel over de pepernoten. Dompel vervolgens de andere helft van de pepernoten in de koffie en verdeel over de mascarpone. Lepel hier vervolgens de andere helft van het mascarpone mengsel weer overheen.
  4. Laat de tiramisu  minimaal een uur opstijven in de koelkast. Vlak voor het opdienen bestrooi je de pepernoten tiramisu met wat geraspte/geschaafde chocolade, of bestuif met wat cacao. Garneer eventueel met nog wat extra pepernoten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty