( * Je kunt ook een zak met 750 gram diepvriesspinazie gebruiken.)
Instructions
Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Breng vervolgens een pan met ruim water + snufje zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing ‘al dente’ gaar. Giet de pasta goed af met koud water en hussel hier vervolgens 1 eetlepel olijfolie doorheen. Verdeel over de boden van een grote ovenschaal.
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de spinazie mee en bak gedurende 4-5 minuten. Breng op smaak met wat oregano, zout & peper. Haal van het vuur en verdeel het spinaziemengsel over de pasta in de ovenschaal. Maak 4 kuiltjes en breek een ei in elk kuiltje.
Maak nu de bechamelsaus: smelt de boter in een klein pannetje op laag vuur en voeg daarna de bloem toe. Blijf goed roereren, maar zorg ervoor dat je roux niet te veel bruin kleurt. Schenk vervolgens de melk in delen toe en blijf goed roeren met een garde. Breng de bechamelsaus langzaam aan de kook en breng op smaak met peper & zout. Haal van het vuur en roer de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Lepel de saus over de het spinaziemengsel en de eieren.
Verdeel de rest van de Parmezaanse kaas over de saus en schuif de schaal in de oven. Bak de pastaschotel af gedurende 15 minuten en serveer direct.