Print

Recept: Pastaschotel met kip en broccoli

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 minuten
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram pasta (liefst klein van formaat)
  • 300 gram broccoli roosjes
  • 300 gram bloemkool roosjes
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst.
  • 2 el roomboter
  • 2 el bloem
  • 350 ml koude volle melk
  • 1 el. Italiaanse kruiden
  • 150 gram geraspte kaas
  • 200 gram pasta naar keuze

Extra:

  • ovenschaal 25x35 cm
  • olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius (180 hetelucht). Vet een ovenschaal in met olie of boter en zet apart.
  2. Breng als eerste de pasta aan de kook in een pan met ruim water en een snufje zout. Check de verpakking voor bereiding ‘al dente’. Giet daarna de pasta af en verdeel over de ovenschaal.
  3. Breng tevens de broccoli en bloemkool aan de kook in een pan met ruim water+ snuf zout aan de kook en laat 10 minuten zachtjes doorkoken. Giet daarna af en laat uitlekken. Vervolgens verdeel je deze in de ovenschaal over de pasta.
  4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur, voeg een beetje olie toe en bak de kip rondom lichtbruin. Breng de kip op smaak met zout & peper en schep uit de pan om ook over de ovenschaal te verdelen.
  5. Verwarm opnieuw de pan, maar nu met de roomboter toe en bak de ui en knoflook glazig.Voeg dan de bloem toe en bak 1 minuut mee. Schenk de koude melk erbij en verwarm tot er zich een saus begint te vormen. Wel regelmatig blijven roeren. Breng op smaak met zout en peper en de Italiaanse kruiden.
  6. Schep de kip erbij in de ovenschaal en verdeel samen met de saus over de gehele schaal. Bestrooi daarna royaal met de kaas.
  7. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de pastaschotel met kip en broccoli gedurende 20 minuten in de oven.  Serveer daarna direct.

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt voor dit recept ook bloemkool en broccoli roosjes uit de diepvries gebruiken. Check de verpakking voor juiste bereidingswijze, veelal hoeven deze maar een paar minuten gekookt te worden.