Print

Recept: Pastasalade met nectarine en mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op een zwoele, zomerse avond maakte ik deze heerlijke, kleurrijke pastasalade met nectarine en mozzarella. Ideaal voor de Meatless Monday want deze vegetarische salade met vers fruit heb je binnen no time op tafel staan.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 - 3 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 200 gram (volkoren) pasta, bv. farfalle
  • 3 nectarines
  • 80 gram rucola sla
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 bol buffelmozzarella (ca 125 gram)
  • 120 gram zongedroogde tomaten
  • 2 el. groene pesto
  • 6 takjes verse tijm
  • 20 gram pijnboompitten
  • 2 el. extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en zet apart in een ruime schaal.
  2. Ondertussen snij je de cherrytomaten alvast in vieren. Verwijder de pit van de nectarines en snij in plakjes, en scheur of snij de mozzarella in repen. De zongedroogde tomaten snij je fijn. Rits de blaadjes tijm van de takjes.
  3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten op laag vuur totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de pitten niet aanbranden.
  4. Meng in een kommetje de pesto met de extra vierge olijfolie. Giet dit bij de pasta en schep goed door.
  5. Voeg vervolgens ook de nectarines, rucola, cherrytomaten, mozzarella, zongedroogde tomaten, verse tijm en geroosterde pijnboompitten toe aan de schaal. Schep de salade voorzichtig door. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda