Op een zwoele, zomerse avond maakte ik deze heerlijke, kleurrijke pastasalade met nectarine en mozzarella. Ideaal voor de Meatless Monday want deze vegetarische salade met vers fruit heb je binnen no time op tafel staan.
Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en zet apart in een ruime schaal.
Ondertussen snij je de cherrytomaten alvast in vieren. Verwijder de pit van de nectarines en snij in plakjes, en scheur of snij de mozzarella in repen. De zongedroogde tomaten snij je fijn. Rits de blaadjes tijm van de takjes.
Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten op laag vuur totdat ze lichtbruin beginnen te kleuren. Schud de pan regelmatig zodat de pitten niet aanbranden.
Meng in een kommetje de pesto met de extra vierge olijfolie. Giet dit bij de pasta en schep goed door.
Voeg vervolgens ook de nectarines, rucola, cherrytomaten, mozzarella, zongedroogde tomaten, verse tijm en geroosterde pijnboompitten toe aan de schaal. Schep de salade voorzichtig door. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe.