Print

Recept: Pasta met worst en courgette

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Och lieve mensen, dit is toch zo’n heerlijk simpel recept voor de zwoele zomerse avond! Deze pasta met worst, courgette en kalamata olijven smaakt echt fantastisch! En je zet hem ook nog eens in een handomdraai op tafel. Heerlijk als je vooral veel tijd in je tuin of balkon wilt doorbrengen na je drukke werkdag.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram fusilli pasta
  • 400 gram Italiaanse (varkens) braadworsten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 2 courgette
  • 1 (runder)bouillonblokje
  • 300 ml water
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde oregano
  • handje zwarte olijven, zonder pit
  • geraspte parmezaanse kaas
  • peper & zout
  • olijfolie, voor het bakken

Extra:

  • Medium kookpan,
  • hapjespan of braadpan met deksel,
  • vergiet.

Instructions

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de pasta gaar, volgens de gebruiksaanwijzing. Voeg evt. een snufje zout toe aan het kookwater. 
  2. Snijd de braadworsten overlangs door, verwijder het vel en snijd de worst in stukjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snijd deze in blokjes van 1 x 1 cm. Laat de schil er gerust aan zitten.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak hierin de worst rondom gaar. Voeg de knoflook en ui toe en bak deze glazig. Voeg de courgette , tijm en oregano toe en bak mee gedurende 3-4 minuten. Verkruimel het bouillonblokje hier overheen en voeg het water toe. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel gaar stoven gedurende 10 minuten. Breng het geheel op smaak met zout & peper. 
  4. Zodra de pasta klaar is giet je de pan af, spoel de pasta goed koud na en zet apart. Laat het worst/groente mengsel een beetje inkoken en voeg hier vervolgens de afgegoten pasta aan toe. Roer goed door zodat alle pasta met worst, courgette en saus bedekt is. Tot slot hak je de kalamata olijven grof en roer deze ook mee in de pan.
  5. Serveer deze pasta met worst en courgette in diepe borden, strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas overheen en serveer uiteraard direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty