Print

Pasta met vier kazen en tomatensaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit geweldige pasta recept is er eentje zonder vlees, maar met maar liefst 4 soorten kaas! Mamma Mia! Een tikkeltje zoet van smaak door de wortel, tomaat en paprika saus, en dan afgewisseld met 4 romige en zoute kazen met pit. Deze Pasta met vier kazen en tomatensaus is verrukkelijk!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 200 gram (volkoren) pasta, bijv. penne
  • 1 grote rode ui, in blokjes
  • 1 rode (punt)paprika, in blokjes
  • 125 gram winterpeen, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 5 cm. gember, fijngehakt
  • 2 el. tomatenpuree (blikje, 70g.)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 5 gram basilicumblaadjes
  • peper & zout
  • olijfolie, voor het bakken

Voor de vierkazen:

(deze combinatie of een variatie met andere kazen in hetzelfde gewicht kan ook.)

  • 60 gram Parmigiano Reggiano kaas
  • 60 gram Pecorino kaas
  • 60 gram Mascarpone *
  • 60 gram Gorgonzola *

Extra:

  • staafmixer of keukenmachine

Instructions

    1. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de ui, paprika, wortel, knoflook en gember een paar minuten op zacht vuur totdat de ui glazig wordt.
    2. Roer de tomatenpuree door het mengsel en bak nog een paar minuten mee.
    3. Voeg dan de tomatenblokjes en groentebouillon toe aan de pan. Breng aan de kook en laat de tomatensaus 20 minuten zachtjes doorkoken. Roer tussendoor regelmatig zodat de saus niet aanbakt.
    4. In de tussentijd breng je de pasta aan de kook in een pan met ruim water + snufje zout. Check je verpakking voor de juiste bereidingstijd. Giet daarna af en laat uitlekken.
    5. Als de Pecorino en Parmigiano nog niet geraspt zijn, kun je deze in de tussentijd alvast fijn raspen. Hak de basilicumblaadjes ook alvast fijn.
    6. Check na 20 minuten of de saus voor jou de gewenste dikte heeft. Zo niet, laat hem dan nog iets langer zachtjes doorkoken. Mix de saus vervolgens met een staafmixer of in de keukenmachine tot een egaler mengsel. Niet te veel, want het is wel lekker als de saus een beetje ‘bite’ heeft.
    7. Voeg de vier kazen toe aan de tomatensaus, samen met de fijngehakte basilicum. Roer alles goed door en verwarm de saus totdat de kazen gesmolten en vermengd zijn met de tomatensaus. Proef de saus en voeg naar smaak nog wat gemalen peper toe.
    8. Serveer de pastasaus met de vier kazen en tomatensaus samen met de gekookte pasta. Ps. Je mag natuurlijk nog meer kaas toevoegen als topping.

Eet smakelijk!

Notes

*Je kunt losse mascarpone en gorgonzola ook vervangen door totaal 120 gram voorverpakte Gormas of Magor. Dat is een gelaagde kaas van beiden en kun je vaak als 125 gram voorverpakt kopen. Dit maak je dus in principe bijna helemaal op voor dit recept en dat scheelt wellicht met de hoeveelheid open verpakkingen die je dan in je koeling hebt liggen en dient op te maken.