Print

Pasta met vegan vis

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Save the planet! Eat more vegan fish! Dit recept is een overheerlijke pastamaaltijd met de producten van Quorn. Maak eens pasta met vegan vis in een licht pittige tomatensaus met courgette , paprika en rode peper. Een vegetarische of zelfs vegan recept voor elke dag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minuten.
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch Hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 pak Quorn Vegan Fish Free Fillets Lemon & Pepper (diepvries),
  • 350 gram (vegan) pasta,
  • 1 ui,
  • 1 rode paprika,
  • 1 rode peper,
  • 1 courgette,
  • 2 vleestomaten,
  • 2 eetlepels tomatenpuree (uit blikje of tube),
  • verse basilicum,
  • sap van halve citroen,
  • peper & zout,
  • olijfolie.

 

Extra: 

  • oven,
  • ruime kookpan,
  • hapjes/braadpan,
  • staafmixer.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en plaats hier de Quorn Fish Free Fillets op. Bak gedurende 20 minuten in de oven.
  2. Ondertussen breng je tevens een ruime pan met water + snufje zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens gebruiksaanwijzing gaar.
  3. Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaaklijsten en snijd de paprika in blokjes. Was de peper, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd daarna in stukjes. Was de courgette, verwijder de aanzet en rasp de courgette grof. Was de vleestomaten, snijd doormidden en verwijder de zaadjes en het vocht. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Verhit een scheut olie in de braadpan en bak hierin de uien, paprika en rode peper zacht gedurende 2-3 minuten. Voeg de courgette en vleestomaten toe en laat rustig doorkoken gedurende 5 minuten. Ondertussen regelmatig blijven roeren. Voeg een klein kopje water toe en de tomatenpuree. Scheur de basilicum en verwarm, onder regelmatig roeren, mee in de saus. Na nog eens 10 minuten stoven is de saus echt helemaal klaar.
  5. Pureer de pittige tomatensaus grof met een staafmixer en voeg het citroensap toe. Breng verder op smaak met zout & peper.
  6. Giet ondertussen de pasta af en plaats in een serveerschaal. Giet hier vervolgens de saus overheen. Zodra de vegan vis fillets klaar zijn, snijd je deze in blokken of driehoekjes (max 2×2 cm) verdeel over of door de saus. Serveer direct!

Eet smakelijk! 

Groeten, Betty

  1.