Print

Recept: Pasta met Pesto maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze simpele pasta met pesto is ideaal voor een doordeweekse dag! Hij staat in een handomdraai in elkaar en de mogelijkheden zijn eindeloos! Varieer elke keer weer met groenten uit het seizoen en top af met een simpele pesto als saus

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2-3 personen 1x
  • Category: pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 pasta verse tortellini,
  • 100 gram magere spekreepjes of pancetta,
  • 100 gram groene aspergetips *,
  • 200 gram erwten (voorgekookt) *,
  • 23 eetlepels basilicum pesto,
  • 2 eetlepels pijnboompitjes,
  • geraspte Parmezaanse kaas,
  • basilicum, grof gehakt.

(* of vervang door 300-400 gram groente naar keuze)

Instructions

Belangrijk: als je groenten gebruikt die bevroren zijn of wat langere garing nodig hebben, kook ze dan eerst even voor, giet af en verwarm ze daarna kort mee in de koekenpan. Als je dus (diepvries) erwtjes, broccoli of dergelijke gebruikt, kook deze dus even een paar minuten voor.

  1. Verwarm een koekenpan zonder olie en bak hierin de spekjes uit gedurende 2-3 minuten. Was de groene aspergetips en bak deze mee met de spekjes gedurende 4 minuten.
  2. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de tortellini beetgaar. Let op: verse tortellini hoeft slechts een paar minuten te koken.
  3. Schep de voorgekookte erwten in de koekenpan en verwarm deze even mee met de rest van de groente.
  4. Giet de tortellini af en stop direct terug in de pan. Svp niet naspoelen met koud water of iets dergelijks. Voeg de basilicum pesto toe aan de pan. Schep de pasta met pesto door elkaar heen en  schep daarna in de koekenpan met spekjes en groente en bak alles nog even kort samen terwijl je goed door roert.
  5. Schep de pasta met pesto maaltijd in diepe borden en garneer met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum.

Eet smakelijk@

Groetjes, Betty