Print

Pasta met notengehakt en avocado recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor het notengehakt:

  • 50 gram zongedroogde tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sneetje oud bruin (glutenvrij)brood
  • 100 gram noten (bv. walnoten en pecannoten)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1.5 tl. oregano
  • Peper en zout

Overige ingrediënten:

  • 130 gram (kikkererwten) pasta
  • 1.5 el. olie van de zongedroogde tomaten
  • 2 avocado’s
  • 0.5 tl. oregano
  • 50 gram geraspte Grana Padano kaas
  • Peper en zout

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg alvast een ovenrooster klaar met een vel bakpapier erop. 
  2. Schil de sjalotjes en knoflook en snij ze heel fijn. Snij ook het brood alvast in kleine stukjes. Vermaal alle ingrediënten voor het notengehakt in een keukenmachine of blender. Ik heb het vrij grof vermalen; ik hou wel van een beetje structuur en bite. Als je het fijner wilt, vermaal je het gewoon iets langer;)
  3. Verdeel het notengehakt over het bakpapier. Plaats in het midden van de oven voor 15 minuten. Schep het tussendoor even om. Hou goed in de gaten, als het te hard gaat plaats je het rooster iets lager in de oven.  
  4. Ondertussen breng je een pan met water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Schil ook alvast de avocado en snij in fijne blokjes.
  5. Zodra de pasta gaar is giet je het af. Roer de olie van de zongedroogde tomaat erdoorheen, samen met wat peper, zout en de oregano.
  6. Na de oventijd kun je het gerecht serveren. Mix de pasta met notengehakt en avocado door elkaar en serveer met de geraspte kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda