- Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Verhit een scheutje olijfolie in een (braad)pan en bak hierin de ui en knoflook glazig (3 minuten).
- Voeg de datterini, laurier, bouillonblokje en balsamico toe en breng aan de kook. Verlaag daarna het vuur en plaats de deksel op de pan. Laat de datterini tomatensaus gaar stoven in ca. 1 uur. Roer tussentijds een paar keer goed door en voeg evt. wat water toe om droogkoken te voorkomen. Breng op smaak met een snuf gemalen peper en weinig zout.
- Vlak voor het serveren: kook de pasta gaar in een ruime pan + snuf zout. Giet af en stop daarna direct in de pastasaus. Roer het geheel even goed om zodat alle pasta bedekt is met de saus.
- Verdeel de pasta over borden of kommen. Snijd de burrata doormidden (of in 3en) en leg een stuk burrata op elk bord pasta. Bestrooi met de pistache en serveer direct.
Buon appetito! Groetjes, Betty