Print

Ovenschotel met prei en ham

recept ovenschotel met prei en ham betty's kitchen

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

  1. Maak als eerste de aardappelpuree: Schil de aardappels en snijd in parten. Breng aan de kook in een ruime pan met een snufje zout. Prik na 15-20 minuten in de aardappels om te kijken of deze gaar zijn. Giet af en stamp, met de boter en warme melk, tot een (grove) puree. Schep dit in de ovenschaal en strijk uit met een spatel.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 210 graden (190 hete lucht)
  3. Maak de pan schoon, voeg de bouilon toe en breng aan de kook. Verwijder het buitenste blad de prei en snijd de wortels er af. Top het groen ook af, dit heb je niet meer nodige (Maak er bijvoorbeeld een heerlijke soep mee.).recept ovenschotel met prei en ham betty's kitchen
  4. Snijd elke prei in twee gelijken stukken en spoel goed af onder de kraan om het zand te verwijderen. Het kan ook helpen om de prei overlangs een stukje in te kerven, dan kun je ook de binnenkant uitspoelen. Maar snijd niet helemaal door! Stop de prei stukken in de bouillon en kook in 6 minuten gaar. Schep uit de pan en laat een beetje afkoelen.
  5. Wikkel alle 8 prei stukken om met een plak ham en verdeel over de aardappelpuree. Bestrooi de prei schotel met de (geraspte) kaas en hazelnoten. Plaats de schaal in de voorverwarmde oven en bak de ovenschotel met prei en ham af gedurende 15-20 minuten, of totdat alle kaas gesmolten is.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty