Print

Recept: Orzo maaltijdsoep met spinazie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze orzo maaltijdsoep met spinazie is een overheerlijke vegetarische maaltijd. Orzo is een pastasoort ter grootte van een rijstkorrel. In de Mediterrane keukens wordt de pasta als vulling gebruikt voor soepen en salades. Maar met orzo maak je van je groentesoepen een regelrechte maaltijdsoep om van te smullen.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 20 min.
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Griekse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 witte uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 wortels
  • 400 ml. kerstomaten uit blik
  • 125 gram cannellinibonen
  • 50 gram verse spinazie
  • 125 gram orzo
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 3 takjes verse selderij
  • Een handje geraspte kaas (optioneel)
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Snij de uien fijn en pers de teentjes knoflook alvast uit. Verwijder het loof van de waspenen, schrap ze schoon en snij in plakjes.
  2. Zet een soeppan op middelhoog vuur met wat olijfolie erin. Bak de uien totdat ze glazig zijn. Vervolgens voeg je knoflook toe, de inhoud van het blik kerstomaten, de plakjes wortel, verse spinazie, cannellinibonen, de orzo en 800 ml. water. Verkruimel de bouillonblokjes boven de pan.
  3. Breng de soep aan de kook en laat vervolgens 11 minuten zachtjes doorkoken. Roer tussendoor af en toe door. Ondertussen knip of snij je de blaadjes van de selderij alvast fijn.
  4. Zodra de soep gaar is roer je de kruiden erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. Serveer de soep met de geraspte kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda