Print

Recept: Op een grote paddenstoel rood met witte stippen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een overheerlijk lunchgerecht of traktatie voor (kleine) kinderen. Ze kennen ongetwijfeld allemaal het liedje: Op een grote paddenstoel rood met witte stippen namelijk! En met een tomaat en een gekookt ei kom je zo een heel eind tot het maken van een heel leuke herfst recept.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 kinderen 1x
  • Category: lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 eieren
  • 2 tomaten
  • knijptube (Zaanse) mayonaise
  • tuinkers
  • zout & peper

Instructions

  1. Vul een steelpannetje met water en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelmatige temperatuur en kook de eieren gedurende 9-10 minuten hard. Giet het water af en laat de eieren ‘schrikken’ onder koud water. Giet af en laat afkoelen. 
  2. Pel de eieren vervolgens en snijd een klein plakje van het meest bolle uiteinde, zodat je het ei rechtop op een bordje kunt plaatsen.
  3. Snijd een dikke plak van de bovenkant van de tomaat (waar de steel zat). Hol de tomaat uit, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees eventueel bij, met een mesje of theelepel, zodat hij precies over het opstaande ei past.
  4. Geef de kids de knijptube mayonaise en laat ze zelf de stippen aanbrengen op het rode hoedje van de paddestoel. 
  5. Met een klein kruidenschaartje knippen ze wat ‘groen’ van de tuinkers af en dat stelt dan het gras voor. 

Eet smakelijk!

Notes

Je kunt de tuinkers ook vervangen door fijngesneden ijsberg sla.