Print

Recept: Ontbijt muffins met appel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze ontbijt muffins met appel zet je in een handomdraai op tafel, Met havermout, amandelmeel en lekker veel stukjes appel. De muffins worden gezoet met rozijnen en zijn een verantwoorde keuze om de dag mee te beginnen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 12 muffins 1x
  • Category: Ontbijt
  • Method: bakken
  • Cuisine: hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 100 gram havermout,
  • 100 gram amandelmeel,
  • 2 theelepels bakpoeder,
  • 1 theelepel kaneel,
  • 30 + 10 gram rozijnen,
  • 2 appels,
  • 2 eieren,
  • 150 ml plantaardige melk,
  • 40 gram zonnebloemolie (of gesmolten kokosolie),
  • halve theelepel vanille extract.
  • optioneel: amandelstaafjes of amandelschaafsel.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Verdeel 12 muffinvormpjes over een muffin ovenschaal.
  2. Maal de havermout, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en 30 gram rozijnen fijn in een foodprocessor of hakmolen.
  3. Was de appels, boor het klokhuis er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Je hoeft de schil niet te verwijderen. Houd een klein beetje van de appelblokjes apart en roer de rest van de stukjes appel door het havermout mengsel zodat alles goed bedekt is.
  4. Stop vervolgens de eieren, melk, olie en vanille in de foodprocessor (of blender) en klop in 2 minuten luchtig en schuimig. Voeg de natte bestanddelen toe aan de droge mix en roer goed door. Gebruik een ijsscoop om het beslag te verdelen over de muffin vormpjes.
  5. Steek in de bovenkant  een paar van de achtergehouden stukjes appel (snijd ze desnoods nog wat kleiner) en top af met de overgebleven 10 gram rozijnen en eventueel een paar amandelstaafjes.
  6. Bak de gezonde ontbijtmuffins met appel gedurende 25 minuten in de oven. Laat daarna nog 5 minuten in de vorm afkoelen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty