- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Verdeel 12 muffinvormpjes over een muffin ovenschaal.
- Maal de havermout, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en 30 gram rozijnen fijn in een foodprocessor of hakmolen.
- Was de appels, boor het klokhuis er uit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Je hoeft de schil niet te verwijderen. Houd een klein beetje van de appelblokjes apart en roer de rest van de stukjes appel door het havermout mengsel zodat alles goed bedekt is.
- Stop vervolgens de eieren, melk, olie en vanille in de foodprocessor (of blender) en klop in 2 minuten luchtig en schuimig. Voeg de natte bestanddelen toe aan de droge mix en roer goed door. Gebruik een ijsscoop om het beslag te verdelen over de muffin vormpjes.
- Steek in de bovenkant een paar van de achtergehouden stukjes appel (snijd ze desnoods nog wat kleiner) en top af met de overgebleven 10 gram rozijnen en eventueel een paar amandelstaafjes.
- Bak de gezonde ontbijtmuffins met appel gedurende 25 minuten in de oven. Laat daarna nog 5 minuten in de vorm afkoelen.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty