Print

Recept: Nutella Latte

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is de week van de ‘Blauwe maandag’ en hoe beter dan een kop koffie te maken waar je echt oprecht blij van wordt! Momenteel gaat er een nieuwe koffie trend rond in foodieland en dat is de Nutella Latte! Want jouw favoriet kopje koffie verdient een upgrade met een lepeltje Nutella!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 min.
  • Yield: 1 kop 1x
  • Category: Koffie

Ingredients

Scale
  • 12 eetlepels Nutella
  • 150250 ml (opgeschuimde) warme melk
  • kopje koffie (lungo) of (dubbele) espresso
  • fijngehakte hazelnoten
  • cacaopoeder

Instructions

  1. Neem 1 lepel Nutella en draai deze in een cirkel rond de binnenkant van je koffie glas. Je kunt zoveel of zo weinig gebruiken als je hier wilt.
  2. Voor de liefhebber: neem je nog een lepel Nutella en smeer deze in een cirkel uit over de buitenrand en van het glas. Bestrooi deze buitenkant met gehakte hazelnoten.
  3. Vul nu het glas met hete koffie of espresso en roer met een lepeltje even door zodat de Nutella van de bodem zich kan mengen met de Nutella. Giet hier vervolgens de warme melk op.
  4. Tip: mocht je in het bezit zijn van een koffiemachine met melkopschuimer dan zet je eenvoudig een cappuccino of een latte macchiato rechtstreeks uit het apparaat in het glas. In geval van laatstgenoemde dan wel een groter koffie glas gebruiken.
  5. Serveer je Nutella Latte direct en bestrooi met een snufje cacaopoeder. Vergeet er geen lepeltje bij te geven want je wilt natuurlijk die Nutella van de bodem steeds weer door je latte heen kunnen roeren tijdens het opdrinken. 🙂

Enjoy! Groetjes, Betty

Notes

Nutella Coffee

  • Liever geen melk in je koffie? Laat deze dan achterwege. Giet enkel de hete koffie (lungo) op de bodem van Nutella en bestrooi het ‘crema’ laagje met een vleugje cacaopoeder.

Iced Nutella Coffee

  • Gebruik hiervoor een hoog koffierecept glas (of Latte macchiato glas). Trek 2 – 3 verticale strepen nutella op de binnenkant van het glas. Eventueel smeer je ook de bovenrand van het in en bestrooi met gehakte hazelnoten.
  • Vul het glas voor tweederde met ijsblokjes. Overgiet met koude melk en koffie of espresso
  • Je kunt het helemaal feestelijk maken door nog een toef slagroom bovenop de spuiten en maak af met een snuf cacaopoeder.
  • Zie hier een aantal overheerlijke ijskoffie recepten.