Print

Recept: Noten granola met kokos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 4 reviews

Ben je nog op zoek naar een glutenvrij, graanvrij of lowcarbs alternatief voor muesli? Maak dan eens deze noten granola met kokos! Een lekkere en knapperige topping voor over je yoghurt, smoothiebowl of zelfs een salade! En hij past ook nog eens perfect in een koolhydraatarm dieet!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 1 bakplaat 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 80 gram kokosolie,
  • 4 eetlepels water,
  • 3 eetlepels honing/maple/agave siroop, (let op: voor Low Carb gebruik bijv. stevia, of Walden Farms siroop),
  • 2 theelepels vanille essence,
  • 1,5 eetlepels gemalen kaneel,
  • 300 gram ongebrande en ongezouten notenmix,
  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram zonnebloempitten,
  • 100 gram lijnzaad,
  • 150 gram kokosschilfers.

 

Extra:

  • steelpannetje,
  • oven
  • bakplaat, bekleed met bakpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Meng in een grote kom de noten, met pompoenpitten, zonnebloempitten en de lijnzaad. Zet apart.
  2. Verhit een steelpannetje op laag vuur, met de kokosolie, water, honing, kaneel en vanille essence. Zodra alle koksolie gesmolten is, haal de het pannetje van het vuur.
  3. Giet dit over het notenmengsel en roer stevig door, zodat alle noten en zaden bedekt zijn. Spreid uit over de bakplaat en bak gedurende 20 minuten in de oven.
  4. Haal de plaat uit de oven, schep de noten granola om en verdeel hier vervolgens de kokosschilfers overheen. Stop de plaat terug in de oven en bak nog een extra 5 minuten af.
  5. Laat de noten granola met kokos goed afkoelen, buiten de oven. Schep daarna over in een luchtdichte pot. Dan kun je deze nog gerust een aantal weken bewaren!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty