- Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
- Giet het blik jackfruit af in een vergiet. Spoel de jackfruit goed na met koud water en laat uitlekken. Trek met je vingers de jackfruit in stukjes. Eventuele harde kernen kun je pletten met een koksmes.
- Pel en snipper de ui. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en bak hierin de ui en paprika zacht gedurende 3-4 minuten. Voeg de jackfruit toe en bak 2 minuten mee. Schep de fajita kruiden er doorheen en bak nog even mee.
- Ondertussen giet je de mais en zwarte bonen af. Spoel na met koud water en en laat uitlekken in een vergiet. Voeg toe aan de pan, roer kort goed door en zet het vuur uit.
- Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Vet een kleine ovenschaal of vuurbestendig koekenpannetje licht in met olie en verdeel ongeveer driekwart van de nacho’s zak tortilla chips over de bodem. Verdeel hier de pulled jackfruit overheen, lepel ongeveel de helft van de salsa over en strooi vervolgens de helft van de kaas er over heen.
- Verdeel de overige kwart van de nachos er op, lepel de overige helft van de salsa over en bestrooi royaal met de overige helft van de kaas. Schuif de schaal, of bakplaat, in de oven en bak af gedurende 15 minuten.Laat de Nachos met pulled jackfruit vervolgens een paar minuten buiten de oven afkoelen.
- Tijdens het bakken ga je de dips maken. Roer in een kommetje de zure room met de mix voor American Ranch dip door elkaar. Prak of pureer de avocado’s en meng in een tweede kommetje hier de kruidenmix voor guacamole doorheen. Serveer beide dips bij de nachos met pulled jackfruit.
Buen Provecho! (Eet smakelijk)
Groetjes, Betty