Print

Recept: Mungbonen pannenkoekjes met hoisinsaus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3 from 1 review

Dit gerecht uit de Koreaanse keuken wordt ook wel ‘Bindae-tteok’ genoemd. Deze Aziatisch getinte pannenkoekjes worden normaliter gemaakt van gele spliterwten, maar ik heb ze gemaakt van mungbonen en geserveerd met hoisinsaus. Een heerlijk vegetarisch gerecht.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 45 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Koreaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 75 gr gedroogde mungbonen
  • 50 gr rijst
  • ½ rode paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 2 eieren
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el sesamzaadjes
  • 3 takjes verse munt
  • Peper en zout
  • Kokosolie om te bakken

Instructions

  1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg de mungbonen en rijst toe en kook in 20 minuten zacht en gaar. (Let op: Check altijd de verpakking voor juiste bereidingstijd)
  2. Was ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snij de paprika klein, net als de knoflook, en snij de bosui in dunne ringen. Knip de verse muntblaadjes alvast fijn.
  3. Zodra de rijst en mungbonen gaar zijn, giet je het water af en schep in de blender of keukenmachine. Voeg 200 ml. water en de 2 eieren toe en mix tot een vloeibaar pannenkoekenbeslag. Vermaal peper en zout naar eigen smaak boven het beslag en roer samen met de ui, paprika, knoflook en munt door het beslag.
  4. Verwarm wat kokosolie in een pan op laag vuur. Schep per pannenkoekje 1 à 2 el. beslag in de pan. De pannenkoekjes moeten niet te dik worden. Er kunnen meerdere pannenkoekjes tegelijkertijd in een ruime koekenpan worden bereid. Plaats een deksel op de pan.
  5. Keer de pannenkoekjes voorzichtig om zodra de bovenkant droog is en de randjes lichtbruin beginnen te kleuren. Herhaal dit totdat het beslag op is. Hou de pannenkoekjes die al klaar zijn warm tijdens het bereiden van de volgende ronde. Bijvoorbeeld op een bord die je op een pan met een klein laagje water erin op laag vuur plaatst. 
  6. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de sesamzaadjes op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de zaadjes niet aanbranden. 
  7. Serveer de mungbonen pannenkoekjes met de hoisinsaus ernaast en de sesamzaadjes eroverheen gestrooid. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda