Print

Recept: Muffins met blauwe bessen

Een super lekker blueberry muffins recept met ingrediënten die je waarschijnlijk standaard al in huis hebt! Maak eens muffins met blauwe bessen voor het weekend ontbijt, voor bij de koffie of thee, of serveer tijdens afternoon tea.

Scale

Ingredients

 

Voor de topping:

 

Extra:

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Spray een muffintray in met bakspray. Was de blauwe bessen en laat uitlekken of eventueel ontdooien.
  2. Meng het zelfrijzend bakmeel, suiker, zout en kaneel in een kom. Voeg hier de uitgelekte bessen aan toe en roer om zodat alle bessen bedekt zijn met bloem. Zet apart.
  3. Kluts in een tweede kom de eieren met de melk, olie en vanille tot het licht gaat schuimen. Roer hier  vervolgens het bloemmengsel doorheen. Schep het muffin beslag, met behulp van een ijs-scoop,  in de muffinvormpjes.
  4. Smelt dan de boter voor de topping. Meng in een kommetje de bloem, suiker en kaneel door elkaar en giet hier beetje bij beetje de gesmolten boter bij. Roer steeds los met een vork. Verkruimel de topping over de vormpjes en schuif de tray daarna de oven in. Bak de blueberry muffins in 20-25 minuten gaar.
  5. Laat de muffins na het bakken nog 5 minuten in de vorm zitten en haal daarna uit de vorm en laat koelen op een rooster. Deze muffins met blauwe bessen zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn van binnen.

Eet smakelijk!

 

Groetjes, Betty

Notes

Deze muffins zijn ideaal om in te vriezen (maximaal 3 maanden), maar zorg dat ze dan wel goed afgekoeld zijn en verpak in een luchtdicht zakje.