- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal de boter en eieren alvast uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Zet de muffinvorm alvast klaar met de vormpjes en vet deze alvast in.
- Rijg de rode besjes van de tros en was het fruit. Laat uitlekken in een vergiet. Knip of snij de munt alvast heel fijn.
- Pak een grote beslagkom en meng daarin de droge ingrediënten: de bloem, vanillesuiker, bakpoeder, snuf zout en rietsuiker. Maak een kuiltje in het midden, breek daarin de eieren en voeg vervolgens ook de roomboter en melk toe. Mix het beslag tot een egaal geheel, zorg dat er geen klontjes meer inzitten.
- Roer vervolgens voorzichtig het fruit en de munt door het beslag. Hou wat fruit achter voor de decoratie.
- Schep het beslag in de muffinvormpjes. Vul de vormpjes tot ongeveer een halve centimeter onder de rand omdat de muffins nog wat zullen rijzen.
- Druk de pecannoten en het achtergehouden fruit zacht in de bovenkant. Zet de muffins met bessen voor 20-25 minuten in de oven. Check na de oventijd met een satéprikker of de muffins gaar zijn. De satéprikker moet er droog uitkomen.
- Laat de muffins met bessen kort afkoelen voor het serveren, een heel klein beetje warm zijn ze het allerlekkerst. Serveer natuurlijk met een kop verse muntthee!
Bewaartip: Je kunt de muffins met bessen afgesloten een paar dagen bewaren op een droge, koele plek. Of vries er een paar in voor een later moment!
Geniet ervan.
Liefs, Nanda