Print

Recept: Mexicaanse Quinoa Bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Bowl Food is hot en lekker! Maak eens een heerlijke vegetarische Mexicaanse Quinoa Bowl met gestoofde quinoa, paprika, peulvruchten en mais. Lekker kleurrijk en bovenal gezond voor een dagje zonder vlees!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 150 gram quinoa
  • 1 rode ui
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 groene jalapeno
  • Een halve limoen
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram zwarte bonen
  • 100 gram mais
  • 8 takjes verse koriander
  • 1 tl. komijnzaad
  • 1 blokje groentebouillon (voor 0,5 liter bouillon)
  • Optioneel: Chilivlokken
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Instructions

  1. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de paprika en snij in blokjes. Knip of snij de blaadjes koriander alvast fijn.
  2. Als je het gerecht pittig wilt, dan verwijder je alleen het kapje van de jalapeno en snij je de rest fijn. Je kunt (een deel van) de zaadlijsten en zaadjes verwijderen als je het gerecht een beetje of juist helemaal niet pittig wilt. 
  3. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de uienringen en paprika toe en bak totdat uien glazig zijn. Vervolgens giet je 300 ml. water in de pan, voeg de quinoa toe, net als het bouillonblokje, de zwarte bonen, mais, uitgeperste teentjes knoflook en flink wat zwarte peper. Roer goed door.
  4. Breng het geheel aan de kook. Plaats een deksel op de pan en laat voor 15 minuten zachtjes doorkoken. Roer tussendoor af en toe door.
  5. Zodra de quinoa gaar is, voeg je de gesneden jalapeno, het sap van de halve limoen en blaadjes koriander toe. Schep de Mexicaanse Quinoa Bowl even goed door, proef en voeg naar eigen smaak nog zout en chilivlokken toe indien gewenst. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda