Print

Recept: Mexicaanse maiskoek pizza

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met deze kleurrijke, vegetarische Mexicaanse maiskoek pizza komt het beste van 2 werelden samen. De bodem is een alternatieve pizzabodem van maiskoek en deze is belegd met lekker veel groenten tot een gezonde pizza. Je kunt de maiskoek pizza lauwwarm of koud serveren.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten pizzabodem:

  • 1 ei
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 ml. halfvolle melk
  • 200 gram mais
  • 1 jalapeño peper
  • 6 takjes verse peterselie
  • Zout en peper
  • Olie om te bakken

Ingrediënten pizzatopping:

  • 1 rode puntpaprika
  • 10 cherrytomaten
  • 1 kleine rode ui
  • 1 bosuitje
  • 75 gram geraspte Cheddar kaas
  • 100 gram crème fraîche
  • Peper

Instructions

  1. Verwijder het steeltje van de jalapeño peper en ook de zaadlijsten en zaadjes als je geen pittige bodem wilt. Snij de peper klein. En knip of snij ook de peterselie alvast fijn.
  2. Meng in een ruime beslagkom het zelfrijzend bakmeel met een flinke snuf zout en peper. Voeg het ei en de melk toe en klop tot een vloeibaar beslag.
  3. Schep de mais, jalapeño peper en peterselie (hou wat apart voor de topping) bij het beslag en roer goed door.
  4. Verwarm wat olie op middelhoog vuur in 2 middelgrote koekenpannen. Verdeel het beslag over de pannen. Zodra de bovenkant droog is draai je de pizza’s om in de pan. Bak totdat beide kanten lichtbruin kleuren.
  5. Ondertussen kun je alvast de ingrediënten voor de topping snijden. Verwijder het steeltje, de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij fijn. De rode ui en bosui snij je in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten.
  6. Zodra de pizzabodems klaar zijn bestrijk je ze met de crème fraîche. Verdeel vervolgens de paprika, rode ui, bosui en cherrytomaten overheen. En als laatste ook de Cheddar kaas, peterselie en nog wat peper naar eigen smaak. Snij de pizza’s in punten en ze zijn klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda