Print

Makreelsalade voor op brood

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Voor de makreelsalade:

  • 1 blikje (hors)makreel, op zonnebloemolie (a 125 gram)
  • ½ rode ui
  • 1 el. mayonaise
  • 1 tl. Dijonmosterd
  • 2 tl. citroensap 
  • zout en peper

Voor erbij:

  • 2 plakjes roggebrood
  • 2 – 3 radijsjes, in partjes
  • 1 snack komkommer
  • ter garnering: verse peterselie, dille of bieslook

Instructions

  1. Giet de blikje af en laat de (hors)makreel uitlekken. Pel de ui en snipper deze zeer fijn.
  2. Meng in een kom de (hors)makreel met de ui, mayonaise, Dijon mosterd en citroensap. Breng het geheel daarna op smaak met zout en peper.
  3. Stop in een afsluitbaar bakje en bewaar de makreelsalade tot gebruik in de koelkast (Max. 3 dagen)
  4. Rooster eventueel de sneetjes roggebrood in en broodrooster of koekenpan. Je kunt het roggebrood ook door de helft snijden voor kleinere broodjes (en dus beter vastpakken). Beleg met een royale hoeveelheid makreelsalade.
  5. Beleg elk broodje met stukjes radijs en komkommer voor een knapperige bite. Garneer tevens  met dille, peterselie of bieslook.

Eet smakelijk!

Notes

Varieer gerust met ingredienten die je als smaakmaker toevoegt aan de makreelsalade. Denk bijvoorbeeld aan kleine blokjes augurk, zilveruitjes, geraspte wortel, kappertjes of zelfs stukjes bleekselderij. Dit is in ieder geval een fijn basisrecept voor makreelsalade voor op brood maken, dat je zeker naar wens kunt uitbreiden.