Print

Recept: Mac n Cheese met Truffel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een variatie recept op het klassieke pasta gerecht Mac ‘n Cheese uit Amerika. Elleboogjes macaroni met romige kaassaus en truffel is een heerlijke variatie, zeker in combinatie met spinazie en paddestoelen. Bak de Mac n Cheese af in de oven voor een krokante korst en top voor het serveren eventueel af met een gepocheerd of geraspt gekookt eitje naar keuze. #pasta #macncheese #truffel

  • Author: Betina Oostveen
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarische gerechten
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram macaroni elleboogjes pasta
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 200 gram paddestoelenmix (bijv. kastanje champignons, oesterzwam, bundelzwam, in stukken of plakjes
  • 200 gr verse spinazie
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • olijfolie, om te bakken

Voor de kaassaus:

  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 250 ml koude melk
  • 250 ml afgekoelde (kippen)bouillon
  • 100 gram ricotta kaas
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 1 bol mozzarella (125 gram)
  • 2 el tartufo pasta (truffel tappenade)
  • 3 eetlepels pankow (of gebruik paneermeel)
  • peper & zout

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht). (* Heb je geen oven bestendige braadpan, vet dan een ovenschaal in met olie.)
  2. Kook de macaroni pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Haal het liefst 1-2 minuten van de kooktijd af en kook hem dus net niet gaar. Giet daarna af en spoel goed na met koud water. Laat goed uitlekken.
  3. Verwarm wat olie in de braadpan en bak hierin de uien glazig gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en paddestoelen toe en bak deze zacht gedurende 3-4 minuten. Voeg tot slot de spinazie toe en roer voorzichtig door om te laten slinken. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en zout. Roer even goed door en schep daarna uit de pan.
  4. Daarna ga je in dezelfde braadpan de kaassaus bereiden. Smelt de boter en voeg daarna de bloem toe en bak deze roux goudbruin gedurende een paar minuten. Schenk hier vervolgens de koude melk en bouillon aan toe en breng al roerende aan de kook. Verlaag het vuur en schep de kazen en truffel door erdoor. Blijf zachtjes roeren en verwarmen tot de saus begint in te dikken. Proef de kaassaus en breng op smaak met (weinig) zout & peper.
  5. Voeg de uitgelekte macaroni en gebakken groenten toe en roer het geheel goed door. Heb je een oven bestendige braadpan, dan kun je deze direct in de oven schuiven. Schep anders over in de ovenschaal.
  6. Top de mac n cheese met truffel alleen nog af met de pankow en schuif in de oven om de bovenkant in 20 minuten goudbruin en krokant te bakken. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je hoeft de Mac n Cheese met truffel niet per se af te bakken in de oven. Nadat je de macaroni hebt toegevoegd kan hij eigenlijk al meteen geserveerd worden. Maar de gebakken versie met krokante bovenlaag uit de oven maakt dit gerecht wel echt nog lekkerder!