Print

Recept: Loempia’s gevuld met champignons, kaas en cashewnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op deze Meatless Monday maakte ik loempia’s gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk vegetarisch gerecht die een doodnormale doordeweekse avond meteen een stuk feestelijker maakt!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen / 4 stuks 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 8 vellen filodeeg (ontdooid indien uit de vriezer)
  • 1 bakje champignons (250 gram)
  • 1 witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gram oude kaas
  • 50 gram cashewnoten (ongebrand en ongezouten)
  • 1 el. sesamzaadjes
  • 2 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Zonnebloemolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsium. Leg alvast een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop. 
  2. Snij de ui en knoflook fijn en de champignons in plakjes. Knip of snij de peterselie ook alvast fijn. Hak de cashewnoten wat kleiner. Verwarm wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons en uien, totdat de uien glazig worden. 
  3. Schep de champignons, ui, knoflook, oude kaas, cashewnoten en peterselie in een kom. Voeg wat peper en zout toe naar eigen smaak. 
  4. Pak 1 vel filodeeg en bestrijk die met wat olie. Vervolgens leg je een ander vel erop en die bestrijk je ook. Leg een flinke schep van de vulling in het midden. Pak de zijkanten en vouw die net over het mengsel richting het midden. Vervolgens rol je de loempia vanaf de onderkant op. Dit herhaal je ook voor de andere loempia’s. 
  5. Bestrijk de loempia’s rondom met olie en leg ze op het bakpapier. Strooi de sesamzaadjes eroverheen. Plaats voor 15 minuten in het midden van de oven. Laat ze licht afkoelen voordat je ze serveert. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda