- Snijd de sukadelappen in de lengte in repen van 2 cm dikte. Vervolgens snijd je deze in blokken van 2 – 3 cm. Stop het vlees in een ruime mengkom.
- Pel de uien, halveer deze en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en hak deze fijn. Voeg de uien, knofloo, kruidnagels, jeneverbessen en laurier toe aan het vlees. Giet hier de azijn en het water bij en roer het geheel even goed om. Dek de kom af en plaats 24 uur in de koelkast om te marineren.
- Giet het vlees af door een bolzeeg maar vang de marinade op. Dep het vlees en de uien etc. goed droog met keukenpapier. Verwarm een hapjespan op middelhoog vuur en smelt hierin de roomboter. Bak het vlees etc gedurende 5 minuten aan op hoog vuur in de boter.
- Blus vervolgens een de kilo vlees af met circa 150 ml van de marinade (niet alles dus!) en breng aan de kook. Verlaag nu het vuur naar zeer lage temperatuur en laat het Limburgse zuurvlees in 2 uur zachtjes gaar stoven. Roer tussentijds het vlees even goed door en voeg desnoods een klein scheutje extra water toe zodat het vlees niet droog kookt.
- Verwijder tot slot de laurier en voeg de appelstroop toe. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pan en roer het geheel door. Laat de saus hiermee inbinden en indikken op medium vuur en breng op smaak met zout & peper. Serveer direct.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty