Print

Recept: Toastjes leverworst met cranberry

Kips bestaat 110 jaar en komt met een speciale snijleverworst feesteditie! Stel dus nu je favoriete leverworstsmaak samen en doe mee met de wedstrijd. Mijn inzending is deze ‘Merry Kipsmas‘ leverworst met cranberry en sinaasappel! Maar ook los samengesteld op een toastje is deze verrukkelijk!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 20 toastjes 1x
  • Category: amuses of voorgerechten
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 20 (meergranen) toastjes,
  • 125 gram Kips Snijleverworst of Kips Vega Snijworst,
  • klein handje gedroogde cranberry,
  • 0,25 theelepel kaneel,
  • snufje gemalen kruidnagel,
  • rasp van 1 sinaasappel.
  •  

Instructions

  1. Verdeel de toastjes over een serveerschaal.
  2. Snijd de (vega) leverworst in 20 plakjes van gelijke grootte en verdeel deze over de toastjes. Strooi hier vervolgens de cranberries overheen.
  3. Meng het kaneel met de kruidnagel en wrijf tussen twee vingers om te verdelen over de toastjes.
  4. Boen tot slot de sinaasappel schoon en dep droog. Trek met een zesteur reepjes of krulletjes van de schil. Verdeel deze ook over de toastjes.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Keywords: Kips, leverworst, toastjes, cranberry, sinaassappel, winter