Print

Recept: Lemon Curd maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Lemon Curd is een heerlijke creme van citroen, boter, suiker en eierenen suiker. Een perfecte balans tussen zoet en zuur. Een heerlijke “custard” die het ontzettend goed doet in zoete baksels. In Engeland worden ze zelfs geserveerd met scones of in de meest verrukkelijke taartjes en maak je dus heel eenvoudig zelf.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 potje (350 ml) 1x
  • Category: high tea
  • Cuisine: Britse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 3 grote eieren (L)
  • 150 gram fijne suiker
  • sap van 23 citroenen (probeer zo’n 80 ml te verkrijgen)
  • 60 gram zachte boter
  • 1 eetlepel citroenrasp

Extra: au-bain marie pan, of gewoon een (RVS) kom op een kleine pan zetten.

Instructions

  1. Vul de pan met een laagje water en breng zachtjes aan de kook. Plaats de (au-bain-marie) kom boven op de pan, zodat de kom het water niet raakt.
  2. Kluts de eieren, en breng al roerende (op middel vuur) aan de kook in de (au-bain-marie) pan, samen met de suiker en citroensap. BLIJF GOED ROEREN om klontjes te voorkomen.Lemon Curd maken
  3. Na ongeveer 10 minuten merk je dat het mengsel dik en lobbig wordt. Het lijkt dan een beetje als vla. Haal dan de lemon curd van het vuur.
  4. Voeg de boter in stukjes toe en laat al roerende smelten.
  5. Voeg als laatste de geraspte citroen toe en laat het geheel goed afkoelen. Let op! Afkoelen doe je in een gesteriliseerd potje (meteen dichtdraaien dan). Of in een diep bord of kom, maar dek de lemon curd dan wel af met een stukje huishoudfolie dat direct op de lemon curd wordt geplaatst: Dit voorkomt dat er een ‘velletje’ gevormd wordt.Lemon Curd maken

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

De Lemon Curd blijft ongeveer een week goed, maar bewaar deze dan wel in de koelkast svp.