Print

Kruidige Perentaart met Skyr

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een heerlijk recept voor kruidige perentaart met Skyr! Dat is namelijk pure verwennerij en een uitstekende manier om 3 -4 rijpe peren op te maken. De smaakmakers in dit recept zijn natuurlijk de peer, maar ook speltmeel, Fivespice kruiden en gember!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min. + afkoelen
  • Cook Time: 60 min.
  • Total Time: 1 uur en 30 minuten
  • Yield: 12 personen 1x
  • Category: Taart
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale

  • 200 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr. spelt meel
  • 80 gr. amandelmeel
  • 4 tl. Five Spices poeder *
  • 2 tl. bakpoeder
  • 2 tl. gemberpoeder
  • snufje zout
  • 3 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie + extra
  • 200 gr. Skyr (0% vet)
  • 34 peren, geschild
  • 2 eetlepels abrikozenjam (optioneel)
  •  

Extra:

  • Springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • garde
  • bakkwast

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hetelucht).  Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in.
  2. Stop suiker, speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, five spices, gember en zout bij elkaar in een kom. Meng dit door elkaar, met name om klontjes uit de suiker te halen.
  3. In een separate kom breek je de eieren en kluts door elkaar. Voeg de olie en Skyr toe en kluts nog even goed door om te vermengen..Giet daarna het vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten en meng het goed door elkaar om klontjes te verwijderen. Dit alles kun je met een garde doen. Schep daarna het beslag in de springvorm.
  4. Snijd de geschilde peren in de lente door de helft en verdeel deze in een cirkel over het beslag, het liefst met de bolle kant omhoog want dat ziet er heel mooi uit.
  5. Bak de taart 55 – 60 minuten in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de taart, als hier geen beslag aan plakt dan is de taart gaar.
  6. Optioneel kun je na het bakken meteen een glanslaagje aanbrengen. Meng hiervoor de abrikozenjam met gelijke delen kokend heet water en roer goed door elkaar. Bestrijk hiermee de bovenkant van de perentaart zodra deze uit de oven komt.
  7. Laat de taart 15 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder dan pas de opstaande rand en laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.

Eet smakelijk!

Notes

*Variatietip: Heb je geen Five-Spices poeder in huis? Je kunt ook voor Pumpkin Spice, Speculaaskruiden of simpelweg gemalen kaneel gaan!