Print

Recept: zelf kruidenboter maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Er gaat niets boven een vers gebakken brood met een lekkere lik boter! Soms wel wat meer boter dan brood. Voor de liefhebber heb ik dan ook mijn lievelings recept voor homemade kruidenboter maken op een rijtje gezet. 

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minuten.
  • Total Time: 5 - 50 minuten
  • Category: dips, sauzen etc
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 125 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 1 knoflookteentje
  • ½ sjalotje
  • 5 gram basilicum
  • 5 gram bieslook
  • 5 gram peterselie
  • salt flakes, naar wens
  • vers gemalen (zwarte) peper

Instructions

Alvorens je begint: haal de roomboter minstens 30 minuten van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Je kunt deze ook in blokken snijden en steeds per 10 seconden verwarmen in een magnetron om zachter te worden.

  1. Pel de knoflook en hak deze fijn. Snipper de sjalot zeer fijn. Spoel de basilicum, bieslook en peterselie af onder koude water en schud uit. Hak de kruiden fijn. 
  2. Stop de roomboter in een kommetje, voeg de knoflook, sjalot, kruiden en een flinke snuf salt flakes en peper toe. Prak het geheel goed door elkaar. 

Eet smakelijk!

Notes

Liever opgeklopte roomboter? Het is de trend in veel restaurants: roomboter helemaal  opkloppen tot een romige en luchtige spread voor op brood. Het enige dat je hiervoor dient te doen is de roomboter op kamertemperatuur gedurende  5 minuten luchtig kloppen met een mixer. Dan voeg je alle smaakmakers toe en klop je het geheel nog eens 5 minuten door. Schep in een schaaltje en serveer direct.