Print

Recept: Krokante Vleermuizen Koekjes voor Halloween

Deze krokante vleermuizen koekjes zijn ideaal voor bij een kopje thee of koffie! Het recept is werkelijk waar zo makkelijk om te maken. En met slechts 4 ingrediënten kunnen zelfs de allerkleinsten zich hier aan wagen, want mijn 3-jarige spookje steekt ook haar handen uit de mouwen 🙂

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Koekjes
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 4 eetlepels boter
  • 4 eetlepels suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 grote tortilla wraps

Extra:

  • bakplaat
  • bakpapier
  • bakkwast
  • uitsteekvormpje in de vorm van vleermuis (of spook of pompoen etc)

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje/magnetron/oven. Meng in een kommetje de suiker met de kaneel.
  3. Steek met het uitsteekvormpje 6 vleermuizen uit, per tortilla. Haal de vleermuizen, aan één kant, door de gesmolten boter. recept krokante vleermuizen koekjes met kaneel halloween betty's kitchenrecept krokante vleermuizen koekjes met kaneel halloween betty's kitchenEn haal ze daarna door het kaneel-suikermengsel. Leg daarna, met de gesuikerde kant naar boven, op de bakplaat.
  4. Bak de koekjes gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de bakplaat uit de oven, maar laat de krokante vleermuizen koekjes nog minstens 5 minuten op de bakplaat liggen om af te koelen.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty

Notes

BEWAARTIP:  Je kunt deze krokante vleermuiskoekjes het beste bewaren in een afgesloten zak of koektrommel. Na 2 dagen beginnen ze echt al zacht te worden, dus maak ze hooguit een dag vóór je halloween feestje.