- Meng in een kommetje de mayonaise met de kimchisaus. Schep dit in het spuitzakje en zet apart. Snijd de bosui in dunne reepjes of ringetjes en stop in een kommetje. Zet ook apart. Beleg vast een bord met een paar velletjes keukenpapier en leg een snijplank met scherp mes klaar.
- Vul 3 diepe borden elk afzonderlijk met de bloem, eiwit en de pankow. Wentel de kippendijen door de bloem en klop het teveel af. Haal de kip vervolgens door het eiwit en tot slot wentel je ze door de pankow. Zorg dat alles royaal bedekt is met het kruim.
- Verhit de pan met daarin ca 2 cm zonnebloemolie en verhit dit tot 175 graden. Plaats met de tang voorzichtig de helft van de kippendijen in de olie en frituur ze aan beiden kanten goudbruin en gaar. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en bestrooi direct met de chilipoeder en zout. Breng de olie opnieuw naar 175 graden en frituur ook de tweede helft op dezelfde wijze.
- Snijd de kippendijen in repen van ca 1 cm dikte. Plaats op een (langwerpig) bord en verdeel hier de kimchi overheen. Knijp een puntje uit het zakje kimchi mayonaise en trek strepen over de kip heen. Garneer de Korean Fried Chicken met de bosuitjes en optioneel de waterkers. Serveer direct.
Eet smakelijk! Groetjes Betty