Print

Recept: Klassieke Cheesecake Maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Je hoeft niet meer verder te zoeken, want dit is het enige basisrecept dat je nodig hebt om een klassieke cheesecake te maken. Gebakken in de oven en met bastogne koeken bodem natuurlijk.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 minutes + opstijven
  • Cook Time: 1 hours + 1 uur nagaren
  • Total Time: 12 uur
  • Yield: 12-14 personen 1x
  • Category: Taart
  • Cuisine: Amerikaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram boter (voor de bodem)
  • 220 gram Bastogne koeken 
  • 800 gram roomkaas
  • 200 gram crème fraîche
  • 250 gram (fijne) suiker
  • 4 eieren
  • 1 eierdooier
  • 2 eetlepels maizena (of bloem)
  • 1 theelepel vanille extract
  • rasp van 1 citroen
  • 1 theelepel citroensap

Extra:

  • springvorm 24 cm doorsnede
  • bakpapier
  • foodprocessor
  • steelpannetje
  • keukenmixer

Instructions

  1. Zorg er als eerst voor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Haal ze hiervoor minstens 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden / 165 hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel ondertussen de Bastogne koeken in een foodprocessor. Giet de kruimels bij de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan met de spatel (of de bolle kant van een lepel). Stop de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
  3. Klop ondertussen in een grote kom de roomkaas met de crème fraîche en suiker tot een luchtig beslag. Doe dit het liefst met een (hand)mixer op lage snelheid, totdat je een zachte, homogene massa hebt. Houdt het kloppen echt minimaal en puur om de kaas smeuïg te maken.
  4. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. (Voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.) Tot slot voeg je de eierdooier, maizena (of bloem), vanille extract, citroenrasp en citroensap toe, en mix maximaal 1 minuut om alles net te kunnen mengen.
  5. Giet de vulling voor klassieke cheesecake bovenop de kruimelbodem en bak gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven. De bovenkant zal in ieder geval gestold zijn, maar het midden kan nog een beetje wiebelig zijn.
  6. Zet de oven nu op een klein kiertje en laat  1 uur afkoelen in de oven en laat daarna een nacht volledig afkoelen en opstijven in de koelkast. 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty