- Marineer als eerste de stukken kipfilet: met 2 (van de 3) uitgeperste knoflooktenen, een flinke scheut ketjap en 1-2 theelepels sambal. Roer goed door, breng op smaak met zout & peper en laat minstens 20 minuten marineren.
- Vul de grote kookpan met water, rechtstreeks uit de Quooker, en plaats op het fornuis. Voeg de rijst toe, samen met een snufje zout en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing klaar.
- Terwijl de rijst kookt, snijd je de uiteinden van de sperziebonen en snijd vervolgens in stukjes van 3 -4 cm. Stop de sperziebonen in een (rsv) kom en giet hier water rechtstreeks uit de Quooker bij. Laat gewoon blancheren en zet de kom apart tot later gebruik.
- Giet water, rechtstreeks uit de Quooker, in een kleine pan en zet op middelhoog vuur. Leg met een lepel hier de eieren in en kook de eieren: 6 minuten voor een lopende dooier of 9 minuten voor een hard gekookt ei. Laat hierna goed schikken en rol ze in een theedoek om warm te blijven.
- Pel de sjalotten en snijd in kleine stukjes. Verhit een scheutje wok olie in de wok en roerbak hierin de gemarineerde kipfilet met de sjalotten rondom gaar in 5 minuten. Giet vervolgens de sperziebonen af, voeg toe aan de wok en bak mee gedurende een paar minuten. Breng op smaak met zout, peper en wat fijngehakte koriander.
- Voor de supersnelle pindasaus stop je de pindakaas, 1 eetlepel ketjap, 1 theelepel sambal en 1 uitgeperst teentje knoflook in een klein steelpannetje en voeg water rechtstreeks uit de Quooker toe en roer goed door met een garde. Doe dit beetje bij beetje totdat je de gewenste dikte te pakken hebt. Serveer de gebakken kip met pindasaus en rijst op een bord. Garneer met een gehalveerd eitje en eventueel met wat verse koriander.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty